87/6/11
9:51 ص
واکنش رویانیان به اظهارات قالیباف
در پی اظهارات روز اخیر شهردار تهران درباره عملکرد ستاد تبصره 13، رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور با تشریح عملکرد ستاد تبصره 13 طی سالهای 85 و 86 ، گفت: باید برای حل مشکلات پایتخت، کار تیمی انجام شود و اول باید چاله را بکنیم و بعد مناره را بدزدیم.
به گزارش رجانیوز به نقل از ایسنا، سردار محمد رویانیان بعد از ظهر یکشنبه افزود: بهینهسازی عرضه خدمات حمل و نقل در کشور، بهینهسازی تقاضای سفر و حمل و نقل، بهینهسازی مصرف انرژی و بهینهسازی تولید خودرو، مهمترین راهبردهای ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت است.
وی با اشاره به این که سهم بخش حمل و نقل عمومی شهری باید تا سال 1391 به 75 درصد در جابجایی مسافر برسد، افزود: بر اساس قانون مجلس سهم حمل و نقل ریلی در کشور تا سال 1391، باید به 10 درصد، اتوبوس 40 درصد و تاکسی 25 درصد برسد، این در حالیست که سهم حمل و نقل ریلی در تهران تا این سال به 30 درصد، اتوبوس 25 درصد و تاکسی 20 درصد افزایش یابد.
وی با اشاره به این که در حال حاضر سرانه مصرف سوخت در کشور 1/1 لیتر به ازای هر ایرانی است، افزود: تا سال 1391 با کاهش 30 درصدی مصرف بنزین این سهم باید به 7/0 لیتر کاهش یابد، این در حالیست که پیشبینی میشود شمار خودروها به 14 میلیون دستگاه افزایش یابد.
وی با اشاره به این که هم اکنون تصادفات و تلفات انسانی به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت کشور، 40 نفر در سال است، افزود: این در حالیست که این رقم باید تا سال 1391 به 15 نفر کاهش یابد. از سوی دیگر هم اکنون به ازای هر 10 هزار وسیله نقلیه، 22 نفر کشته میشوند که این رقم باید تا سال 1391 به 10 نفر کاهش یابد.
وی با اشاره به سهم حمل و نقل ریلی برون شهری در کشور، گفت: هم اکنون سهم حمل و نقل ریلی کالا در بخش برون شهری هفت درصد است که این رقم باید تا سال 1391 به 30 درصد افزایش یابد. از سوی دیگر سهم حمل و نقل مسافر در بخش ریلی نیز از چهار درصد فعلی باید به 18 درصد برسد.
وی با تاکید بر این که باید 15 میلیون سفر روزانه در تهران با مدیریت صحیح کاهش یابد، افزود: باید تلاش کنیم از انجام سفرهای غیرضروری جلوگیری شود.
وی با اشاره به این که تهران 12 میلیونی جزو 10 شهر بزرگ دنیاست، افزود: با ورود سالانه 400 هزار خودرو به تهران، در صورت نبود مدیریت صحیح، به زودی تهران دیگر جای زندگی نخواهد بود.
وی با اشاره به این که در سال 1368 باید 500 کیلومتر در پایتخت احداث میشد، افزود: این در حالیست که با گذشت حدود 20 سال، هم اکنون تنها 300 کیلومتر بزرگراه داریم و به دلیل توسعه نیافتن شبکه بزرگراهی، کوچههای ما نیز به محل تردد و پارک خودروها تبدیل شده است.
وی با اشاره به این که تهران به یک میلیون و 500 هزار پارکینگ نیاز دارد، افزود: این در حالیست که هم اکنون تنها 250 پارکینگ داریم، از سوی دیگر اکثر ترافیک تهران مربوط به 97 درصد تقاطعهای آن است که همسطح نبوده و باید اصلاح شود.
وی با تاکید بر این که باید غرور، مقام و اسم و رسم خود را کنار بگذاریم و با کاری تیمی تهران را اداره کنیم، افزود: مساله تهران فقط با ورود 10 هزار دستگاه اتوبوس حل نمیشود، چرا که مشخص نیست، این اتوبوسها قرار است کجا راه بروند و چه کسانی سوار آن میشوند.
وی با اشاره به این که خط یک BRT در تهران بیش از 80 تقاطع دارد، افزود: از زمان راهاندازی این خط، متاسفانه شمار کشتههای تصادفات با عابر پیاده در این مسیر افزایش داشته است که این امر نیازمند تدبیر جدی مسوولان برای اصلاح محل قرارگیری ایستگاههای موجود و دسترسی مسافران به آن است.
وی در ادامه به عملکرد ستاد تبصره 13 در پایتخت اشاره کرد و گفت: در بخش حمل و نقل عمومی در حالی که در سال 83 ، 829 هزار و 687 میلیون ریال در این بخش از سوی دولت به شهرداری تهران کمک شده بود، این رقم در سال 84 با حدود 50 درصد افزایش به یک میلیون و 241 هزار و 130 میلیون ریال رسید و در طول فعالیت تبصره 13 یعنی سالهای 85 و 86 با رشد سالانه 5/123 درصدی به چهار میلیون و 302 هزار و 162 میلیون ریال افزایش یافت.
وی ادامه داد: بدین ترتیب باید گفت جمع کمکهای دولت نهم از سال 84 تا پایان سال 86، 46/3 برابر کمکهای انجام شده سال 81 تا 84 بوده است.
وی با اشاره به این که در سال 83 ، 514 میلیون ریال کمک از سوی دولت به بخش مترو انجام شد، افزود: این در حالیست که در سال 86 این رقم با حدود 80 درصد افزایش به 900 میلیون ریال و در سال جاری این رقم به دو هزار و 900 میلیون ریال افزایش یافت که بدین ترتیب جمع کمکهای دولت نهم در بخش اعتبارات ریالی مترو 73/3 برابر کل کمکهای پیش از سال 84 بوده است.
وی به کمکهای ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت در بخش اتوبوسرانی اشاره کرد و گفت: در حالی که واگذاری اتوبوس به شهرداری تهران در سال 81 ، صفر دستگاه، سال 82، 320 دستگاه ، سال 83 ، 595 دستگاه و سال 84، 972 دستگاه بوده است، این رقم با 84 درصد افزایش در زمان اجرای تبصره 13 یعنی سالهای 85 و 86 به یکهزار و 787 دستگاه افزایش یافته است.
وی با اشاره به این که واگذاری مینی بوس به ناوگان مینیبوسرانی تهران طی سالهای 81 تا 84 صورت نگرفته است، افزود: این در حالیست که در زمان اجرای تبصره 13، یکهزار و 212 دستگاه مینیبوس به ناوگان تهران افزوده شده است،
وی با اشاره به این که شش هزار و 35 دستگاه تاکسی از محل تبصره 13 به پایتخت افزوده شده است، افزود: این در حالیست که 54 هزار مسافربر شخصی نیز با کمک ستاد تبصره 13 به تاکسی تبدیل شده و بدین ترتیب این ستاد توانسته است، حدود 60 هزار دستگاه تاکسی را به ناوگان حمل و نقل عمومی تهران اضافه کند.
به گفته وی، این در حالیست که کل موجودی تاکسی در تهران تنها 42 هزار دستگاه بوده است.
وی با بیان این که پیش از اجرای تبصره 13، 35 درصد قیمت اتوبوسها باید توسط شهرداری تهران پرداخت میشد، افزود: این در حالیست که با اجرای این تبصره تنها شهرداری تهران 5/17 درصد قیمت اتوبوسها را پرداخت کرده است.
وی در ادامه با اشاره به این که باید هر دستگاه اتوبوس به طور میانگین روزانه یکهزار و 200 نفر را جابجا میکند، افزود: این در حالیست که به نظر میرسد، تنها 500 نفر روزانه با هر اتوبوس در تهران جابجا میشوند، چرا که با احتساب جابجایی یکهزار مسافر روزانه با هر اتوبوس تهران، تنها حداکثر چهار هزار دستگاه اتوبوس نیاز دارد، نه بیشتر.
وی با طرح این سوال که مشخص نیست، چرا با افزوده شدن اتوبوسها به تهران سهم جابجایی مسافر با اتوبوس کاهش یافته و از سوی دیگر افزایش حدود 60 هزار تاکسی در تهران موجب نشده تا مردم به راحتی از وسایط نقلیه عمومی استفاده کنند، افزود: متاسفانه با این که شمار تاکسیهای پایتخت از 42 هزار دستگاه به بیش از یکصد هزار دستگاه رسیده است، مردم همچنان دنبال تاکسی میگردند.
وی در پاسخ به سوالی درباره این که چرا در سال 85، دو هزار و 700 دستگاه اتوبوس سهم تهران از محل تبصره 13 داده نشده است، گفت: سال 85، فردی مصاحبه کرده و گفته که دو هزار و 700 دستگاه اتوبوس میدهیم، ولی این امر تعهد ستاد تبصره 13 نبوده است.
وی درباره اظهارات مدیر عامل شرکت اتوبوسرانی تهران، مبنی بر کمبود اتوبوس در پایتخت، گفت: مخلصشان هستیم؛ اول خوب استفاده کنند، بعد به ما ثابت کنند که کم دارند، میدهیم.
وی درباره وضعیت جایگاههای سوخت گاز اتوبوسرانی، گفت: تاکنون دو جایگاه راهاندازی شده و تا مهر نیز تمامی شش جایگاه کامل میشود و از سوی دیگر، دو جایگاه جدید نیز تا مهر ماه راهاندازی میشود. از سوی دیگر در این هفته جلسهای با تاکسیرانی برگزار شده، تا مشکل سوخت گاز تاکسیهای تهران نیز حل شود.
وی با تاکید بر این که نباید فضا مسموم باشد، افزود: تا پایان هفته جاری 250 دستگاه اتوبوس، 150 دستگاه مینی بوس و سه هزار تاکسی به پایتخت افزوده میشود.
وی در پایان تاکید کرد: اراده دولت، کمک، مساعدت و حمایت از توسعه حمل و نقل عمومی در تمام ابعاد شهر تهران است.
پیام رسان